Şehit Halit Gülser Kız İmam Hatip Ortaokulu'nda LGS Motivasyon Etkinliği

Şehit Halit Gülser Kız İmam Hatip Ortaokulu, 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS motivasyon etkinliği düzenledi. Etkinlik, okul müdür yardımcısı Salih Geter'in koordinasyonunda ve sosyal bilgiler öğretmeni Ekrem Çetin'in girişimleriyle gerçekleştirildi.

19.10.2023 272

Etkinliğe eğitim bilimci Dr. İsmet Kaya katıldı. Kaya, "Kararını Ver" konulu konferansında öğrencilere, LGS'ye hazırlanırken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Kaya, öğrencilere öncelikle hedeflerini belirlemeleri gerektiğini söyledi. Hedefleri belirledikten sonra, bu hedeflere ulaşmak için bir plan yapmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin, planlarına sadık kalmaları ve pes etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Konferansın sonunda, öğrenciler sorularını Kaya'ya yöneltti. Kaya, öğrencilerin sorularını cevaplayarak onlara yardımcı oldu.

Etkinlik, öğrencilerin motivasyonunu artırarak, LGS'ye hazırlanmalarına katkı sağladı.

Etkinlik, öğrencilerin hedeflerini belirlemelerine ve bu hedeflere ulaşmak için plan yapmalarına yardımcı oldu. Etkinliğe katılan bir öğrenci, etkinliğin ardından sınava karşı olan korkusunu yendiğini ve daha motive bir şekilde çalışmaya başladığını belirtti.

Etkinlik, öğrencilerin hedeflerini belirlemelerine yardımcı olarak, onların motivasyonlarını artırmaya yönelik önemli bir adım attı. Etkinlikte, öğrencilere hedeflerini belirleme konusunda çeşitli yöntemler ve teknikler öğretildi. Öğrenciler, bu yöntem ve teknikleri kullanarak, kendileri için uygun hedefler belirleme fırsatı buldular.

Etkinlik, öğrencilerin bu hedeflere ulaşmak için plan yapmalarına yardımcı olarak, motivasyonlarını daha da artırmaya yardımcı oldu. Etkinlikte, öğrencilere planlama konusunda çeşitli teknikler öğretildi. Öğrenciler, bu teknikleri kullanarak, kendileri için uygun planlar yapma fırsatı buldular.

Etkinliğe katılan 8. sınıf öğrencisi Şevval, etkinliğin kendisi için çok verimli geçtiğini ve Dr. İsmet Kaya'nın verdiği bilgilerden çok faydalandığını belirtti. Şevval, bu etkinlik sayesinde hedeflerinin ne olduğunu daha iyi anladığını ve bu hedeflere ulaşmak için daha motive olduğunu söyledi. Şevval, etkinliğin ardından sınava karşı olan korkusunu yendiğini ve daha motive bir şekilde çalışmaya başladığını belirtti.

Etkinlik, öğrencilerin motivasyonunu artırarak, LGS'ye hazırlanmalarına önemli bir katkı sağladı. Etkinlik, öğrencilerin hedeflerini belirlemelerine ve bu hedeflere ulaşmak için plan yapmalarına yardımcı oldu. Bu sayede öğrenciler sınava karşı daha motive ve özgüvenli hâle geldiler.

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023