Okulumzun 10 C Sınıfı Öğrencilerinin İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR Projesi ile artık bir yetim kardeşi var

Bu örnek davranış, öğrencilerin hem yardımseverliklerini hem de farkındalıklarını yansıtıyor. Öğrenciler, dünya üzerinde milyonlarca yetim çocuğun yaşadığını ve bu çocukların yardıma muhtaç olduğunu biliyorlar. Bu nedenle kendileri gibi yetim bir çocuğun hayatını iyileştirmek için harekete geçtiler.

10 C sınıfı öğrencileri, Gebet'e düzenli olarak kıyafet, yiyecek ve eğitim yardımı yapıyorlar. Ayrıca Gebet ile düzenli olarak iletişim kuruyorlar ve ona moral veriyorlar.

Okulumuzun 10 C sınıfı öğrencileri, İHH aracılığıyla Etiyopya'da yaşayan Gebet isimli yetim kız çocuğunu kardeş edinerek tüm ihtiyaçlarını sınıfça üstlendi. Bu örnek davranış, öğrencilerin hem yardımseverliklerini hem de farkındalıklarını yansıtıyor. Öğrenciler, dünya üzerinde milyonlarca yetim çocuğun yaşadığını ve bu çocukların yardıma muhtaç olduğunu biliyorlar. Bu nedenle, kendileri gibi yetim bir çocuğun hayatını iyileştirmek için harekete geçtiler. 10 C sınıfı öğrencileri, Gebet'e düzenli olarak kıyafet, yiyecek ve eğitim yardımı yapıyorlar. Ayrıca, Gebet ile düzenli olarak iletişim kuruyorlar ve ona moral veriyorlar. Bu davranış, sadece Gebet'in değil, tüm yetim çocukların hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Öğrencilerin bu örnek davranışı, diğer gençlere de ilham kaynağı olacak ve onları da yardımsever olmaya teşvik edecektir. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bir hadisinde şöyle buyurulur: "Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız." Bu hadis, yetimlerle ilgilenmenin önemini vurgulamaktadır. Yetimlere yardım etmek, Allah katında büyük bir sevaptır. 10 C sınıfı öğrencileri, Hz. Muhammed'in bu hadisine uygun davranarak, hem dünya hem de ahiret hayatında sevap kazanmışlardır. Onların bu örnek davranışı, tüm gençlere örnek olmalıdır.

24.10.2023 270

24-10-2023