Okulumuz Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Arasında Yapılan İş Birliği Sonucundaki Etkinlikler Ulusal Medyada Yer Aldı.

Okulumuz Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Arasında Yapılan İş Birliği Sonucundaki Etkinlikler Ulusal Medyada Yer Aldı.

18.02.2024 171

Okulumuz Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini desteklemek ve hukuk alanındaki meslekleri yerinde ve uzman kişiler tarafından öğrenilmesini sağlamak amacıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile iş birliğine imza attık.

 

Öğrencilerimizin hukuk alanındaki meslekleri hakim ve savcılara birebir sorarak bilgi edinmelerini sağladık. Öğrencilerimiz, adliyede duruşma salonunu ziyaret ederek mesleği yakından tanıma fırsatı buldular. 

 

Okulumuzun konferans salonunda öğrencilerimizle bir araya gelen Diyarbakır Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı Kübra Çelik ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Elit Meviza Demirkol, mesleklerini anlattıktan sonra öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Daha sonra öğrencilerimiz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Özer'i makamında ziyaret ettikten sonra Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna geçti. Burada hakim, savcı ve avukat cübbesi giyen öğrencilerimize, savcı Çelik ve hakim Demirkol tarafından duruşmanın işleyici hakkında bilgi verildi.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığımız tüm bu iş birliği ve öğrencilere yansıyan olumlu katkısının ulusal gündemde yer alması bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimiz için yaparak yaşayarak öğrenmenin önemini düşünerek başlattığımız bu çalışma ve daha nicelerinin bu şekilde ulusal gündemde yer alması ve örnek olması amacıyla çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

 

Yerel ve ulusal gündemde yer alan haberlerin bağlantılarına ve görsellerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

https://www.sondakika.com/guncel/haber-diyarbakir-da-lise-ogrencileri-hukuk-alanindaki-me-16860030/

https://www.haberler.com/guncel/hukuk-okumak-isteyen-liseliler-durusma-salonuna-16859980-haberi/

https://www.youtube.com/watch?v=V8Gu8_hy8O4&ab_channel=Pasurunsesi

https://diyarbakiryenigun.com/diyarbakir/diyarbakirda-gelecegin-hukukculari-adliyede-egitiliyor-175438h

 

18-02-202418-02-202418-02-202418-02-2024