GAZZE İÇİN ACİL İNSANİ YARDIM VAKTİ

GAZZE İÇİN ACİL İNSANİ YARDIM VAKTİ

İslam'ın ve Müslümanların zulümden kurtulması için mücadele ederek zor durumda olan Filistinli kardeşlerimize maddi yardımlarda bulunarak onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz.

12.10.2023 461

"İman edenler ancak, Allah’a ve Peygamberine inanan, sonra şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerdir. İşte onlar doğru kimselerin ta kendileridir." (Hucurat/15)

Bu kutsal ayetin ışığında, kardeşlerimize destek olmak ve İslam'ın izzetli duruşuna katkıda bulunmak için elimizden gelen gayreti göstermek istiyoruz.

Rabbimizin Resulü şöyle buyurmuştur: “Cihad etmeden, içinde cihad etme arzu ve niyeti de taşımadan ölen kimse, münafıklıktan bir şube üzere ölmüş olur." (Müslim Hadisi) Allah yolunda gayret gösteren kardeşlerimize malımızla yapacağımız bağışlarla, onların yanında olduğumuzu hissettirmeli ve bu kutsal davaya destek olmalıyız. Bu, hem onların güçlenmesine katkıda bulunacak hem de bize ahirette bir mükafat olacaktır.

Rabbim, bu yardımlarımızı ihlasla kabul eylesin. Hayırda umduğumuz murada eriştirsin. Bizleri, ailemizi ve tüm Müslüman kardeşlerimizi bu infaklarla bela ve musibetlerden koruyan bir kefaret ile mükafatlandırsın. İnşallah, yapılan bağışlarımız ahirette bize şefaatçi olur ve bu kutsal davada gösterdiğimiz destekle müjdeleniriz.

12-10-2023




















Küfrün Birliğine Karşı Kardeşlerimizin Yardımına Koşalım

Küfrün tek millet, tek vücut olduğu bir dünyada, mazlum Müslümanların yanında olmak ve onlara destek olmak hepimizin görevidir. Bu görevi yerine getirmek için, Gazze'deki kardeşlerimizin yardımına vesile olacak yardım kuruluşları üzerinden yardımlarımızı gönderebiliriz.

Yardım kuruluşları

Gazze'deki kardeşlerimizin yardımına vesile olacak yardım kuruluşları, internet üzerinden ve sosyal medya aracılığıyla kolayca bulunabilir. Bu kuruluşlar, bölge ile bağlantılı ve güvenilir kuruluşlardır.

Yardım yapmanın önemi

Yardım yapmak, hem ahlaki hem de dini bir görevdir. Allah Teâlâ, "Müminler ancak, birbirlerine yardım edenlerdir." (Maide Suresi, 2) buyurmuştur. Yardım yapmak, mazlumların yanında olmak ve onların haklarını savunmak anlamına gelir.

Geç kalmadan yardım yapalım

Gazze'deki kardeşlerimiz, uzun süredir zulüm ve baskı altındadır. Bu zulme karşı sesimizi yükseltmek ve onlara yardım etmek için geç kalmadan harekete geçelim.

Dualarımız kabul olsun

Yardımlarımızı gönderirken, Allah'tan kabul etmesini niyaz edelim. Rabbimiz, yardımlarımızı dergâhında kabul eylesin ve kardeşlerimize yardımımıza vesile kılsın.

İHH

TR12 0020 5000 0009 9999 9000 06 

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı

 

İDDEF

TR89 0020 5000 0061 8675 9000 04

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu

 

UMUT KERVANI

TR92 0020 5000 0944 7376 9000 01

Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Vakfı

 

YEDİ BAŞAK

TR03 0020 5000 0958 9212 4000 04   

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği

 

BEŞİR

TR29 0020 5000 0004 0000 0000 01

Beşir Derneği

 

İYİLİĞE ÇAĞRI

TR440020500009545796000001

İyiliğe Çağrı Uluslararası İnsani

Yardım Derneği

 

NOT:  Açıklama kısmına GAZZE ACİL İNSANİ YARDIM yazalım.

 

Filistin'de Yıllardır Süren Acı

Yıllardır İsrail'in işgal ve saldırıları altında yaşayan Filistinliler, büyük bir zulüm ve acıyla karşı karşıyadır. Bu saldırılar sonucunda binlerce Filistinli şehit edildi, çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı, binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri işgal edildi.

İsrail'in Hukuksuz Zulmü

İsrail, işgal ve saldırılarını meşrulaştırmak için hukuksuz gerekçeler üretiyor. Ancak, Filistinlilerin topraklarına ve haklarına yönelik saldırıları, uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail, bölgedeki bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik yakınlaşmalar kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyor. Aynı zamanda, Cenin'de, Shuafat kamplarında, Nablus'ta ve Gazze'de çok sayıda katliam gerçekleştirdi.

Filistin'in Haklı Mücadelesi

Filistinliler, 75 yıldır topraklarını, vatanlarını, canlarını, mallarını ellerinden alan İsrail zulmü altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen İsrail, Filistin'e, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.

Dünyanın Sessizliği

Filistin'de yaşanan acı ve zulüm, tüm dünya tarafından görülüyor. Ancak, dünya bu zulme karşı sessiz kalıyor. İsrail'in katliamları, uluslararası toplum tarafından görmezden geliniyor.

Filistin'in Sesini Yükseltelim

Şimdi, İsrail'in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Filistin'in sesini yükseltmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Filistin'e Destek

Filistin'de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Türkiye'de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz.

Uluslararası Topluluk Harekete Geçmeli

Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz.