Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Safahat Okumaları Panosu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Lise düzeyinde Aralık ayı Safahat Okumaları çalışması kapsamında 9,10,11. sınıf öğrencileri tarafından edebiyat öğretmenleri Seher Kılıç ve Cansu Özkan rehberliğinde pano çalışmaları yapıldı.

18.01.2024 32

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Safahat Okumaları

Aralık ayında, lise düzeyinde gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, edebiyat öğretmenleri Seher Kılıç ve Cansu Özkan rehberliğinde önemli bir etkinliğe imza attı.

Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un ünlü eseri Safahat'ı detaylı bir şekilde incelediler ve bu klasik eserin derinliklerine inme fırsatı buldular. Edebiyat derslerinin yanı sıra kültürel bir etkinlik olarak da değerlendirilen bu çalışma, öğrencilerin edebiyat ve dil bilincini geliştirmeyi hedefliyor.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, edebiyat panosu çalışmaları gerçekleştirdiler. Edebiyatın önemli eserlerinden biri olan Safahat'ın ana temalarını ve önemli detaylarını içeren panolar, öğrencilerin çalışmalarının ürünü oldu. Öğrenciler, bu sayede edebiyatın derinliklerine inme fırsatı bulurken aynı zamanda yaratıcılıklarını da ortaya koydular.

Proje, öğrencilere edebiyatın yanı sıra okuma alışkanlığını geliştirme ve dilin zenginliklerini keşfetme fırsatı sunarak onların kültürel birikimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Edebiyat öğretmenleri Seher Kılıç ve Cansu Özkan, öğrencilerin bu çalışmalarıyla gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerin kültürel ve edebi gelişimlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin edebiyat ve kültür bilincini geliştirmesi adına önemli bir rol oynadığı belirtilirken, projenin gelecek dönemlerde de devam edeceği ve benzer etkinliklerin düzenleneceği vurgulandı.

Böylece, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen Safahat Okumaları çalışmaları, öğrencilerin edebiyat alanında bilinçlenmelerine katkı sağladı ve kültürel birikimlerini artırmalarına yardımcı oldu.

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024